Scout

Scout och seniorscout

Vi har två grupper inom vår scoutverksamhet – scout och seniorscout.

Scout
  • Grundläggande friluftsliv från årskurs 3 och uppåt.
  • Onsdagar 18.00-19.30.
  • Vinter hajk för 2:a klass-scouter (åk 5 & 6 som genomfört ett läger eller en hajk).
  • Scout hajk.
  • Scoutläger i Busmor.
Seniorscout
  • Avancerat friluftsliv för dig som går i 7:an och uppåt
  • Senoirscouterna samlas lite när de vill, inga fasta dagar eller datum.
  • Kontakta Pärtan om du vill vara med: 070-651 23 55.

scout

För att vara med på scout krävs ingen föranmälan. Alla barn och ungdomar är välkomna! En vanlig kväll börjar och slutar i regel i kyrkans lokaler, men aktiviteterna kan vara både inom- och utomhus.

De yngsta scouterna jobbar med olika projekt. Projekten är olika långa och leds av olika personer, samtidigt som det varje gång finns med några basledare. Projekten kan vara väldigt olika, men varje termin har vi något projekt som innehåller klassisk scouting, friluftsliv, hajker och läger.

Anmälan, medlemsavgift och försäkring

I samband med anmälan tar vi en medlemsavgift på 100 kronor per barn och år som betalas in på bankgiro 646-6940. Uppge barnets namn och personnummer vid betalning. På väg till, från och under själva scoutkvällarna är barnen försäkrade.

Scout – en anrik och populär verksamhet

Scouting har blivit något av ett adelsmärke för församlingens barn-och ungdomsarbete. Tusentals Insjöbor har sedan början av 60-talet varit scout och verksamhetens popularitet är fortsatt stark. Scouterna leker, tävlar, bygger, hantverkar, bakar, spelar teater och musik – om de inte drar ut i naturen på vådliga äventyr vill säga. Årets höjdpunkt är lägret i Busmor där inövade knopar och införskaffad färdighet med yxa och kniv kommer väl till pass.

seniorscout

Ett gäng förväntansfulla scouter på väg ut på hajk i april-16