The Blog

september 20th, 2017OkategoriseradePia 0 Comments

I ett skafferi levde Humle och Dumle i Tv:ns ungdom när jag växte upp. Kom att tänka på dem nu när min humlevägg ska beskrivas. Min vackra grönskande humle, ett effektivt vindskydd och insynssäker mur till altanen, förvandlades till en dumle…

Med det menar jag att den inte längre hade ett endaste blad kvar och jag tvingades klippa ner den helt. Vad hade hänt? Jo, från till synes ingenstans, kom en hög gröna oansenliga larver och på ett litet kick var den vackra humleväggen ett minne blott. Kvar var perforerade tragiskt taniga, tomma kvistar.

Tänkte på oss som kristna. Hur lätt är det inte när allt flyter på, att ta det här med Gud så självklart. En humle behöver inte mycket för att trivas och vi kan också få livet att fungera år ut och år in med en ganska inaktiv tro. Så händer något oförutsett. Det grundtrygga försvinner och plötsligt känns tron perforerad och likt min grönskande vägg, försvinner tron, inte av larver utan av en mängd frågetecken.

Hade jag varit uppmärksam, hade jag sett larverna och satt stopp för deras framfart i tid. Med lite engagemang hade jag haft kvar min humle. I vårt kristna liv, behöver vi också vara på vår vakt. Paulus kallar det att hålla upp trons sköld så vi kan släcka de brinnande pilar, i vilken färg eller form de än dyker upp, i tid. Att dagligen spegla våra liv, prioriteringar, attityder och drömmar i bibelns ord, hjälper oss.

Nu i den vackra sensommaren och i höstens första färgstarka månad, får vi ta emot Guds ord in i våra liv och få rätt perspektiv, oavsett omständighet:

Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, mendet osynliga är evigt 2 Kor 4:18

Var Välsignad!

Comments are closed.