The Blog

augusti 3rd, 2017OkategoriseradePia 0 Comments

Vilka dofter de flesta svenskar tycker bäst om, har undersökts och rangordnats och just doften av nybakade bullar ligger i topp. Det kan man förstå, den är närapå oslagbar, men det finns en doft som bibeln talar om, som slår högre: Jesu Kristi väldoft i våra liv, ”en doft av liv till liv” som Paulus beskriver den i 2 Kor 2:16. Hur i all världen ska det gå till?

Alla som någonsin ätit på en pizzeria kan ana hur. Man sitter där och pizzan smakar fantastiskt, den är stor och det tar en stund innan man ätit upp. Sedan, när man sätter sig i bilen för att åka vidare i livet, inser man att doften av pizza sitter kvar i kläderna och till och med bilens doftgran blir övermannad av pizzadoften. Allt för att man varit i den miljön tillräckligt länge.

Att dofta Kristi väldoft, en doft av liv till liv, fungerar på precis samma sätt. Att hålla sig nära doftens källa tillräckligt länge för att den ska ta över alla andra dofter så att där man går fram, sprids Jesu väldoft.

Jesu väldoft är Andens frukter i funktion:
kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet, självbehärskning. Gal 5:22

I umgänget med Jesus, i bibelläsningen, genom bönen-samtalet med Jesus, och församlingsgemenskapen när den är som bäst skapas doften, ”doften av liv till liv.”

Var Välsignad!

Comments are closed.